Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δολοφονία 19χρονου: Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό καταζητούμενο

Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες για τον «εγκέφαλο» της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη Καμπανό. Αλληλοκαρφώματα στις καταθέσεις.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον 20χρονο Αλβανό που καταζητείται ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών, έχει φτάσει ήδη από χθες στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Χθες επιβεβαιώθηκε από το αλβανικό υπουργείο η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός άντρας στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

Την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε δηλώσει ότι αναμενόταν εντός της ημέρας «από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο Αλβανός που καταζητείται στην πατρίδα του, είναι το 11ο μέλος του τάγματος εφόδου χούλιγκαν που συμμετείχε στην επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Με την παράδοση του «Αθηναίου» χθες, είναι ο μόνος ο οποίος δεν έχει ακόμα συλληφθεί για την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Τι λένε οι συλληφθέντες για τον «εγκέφαλο» της καταδρομικής επίθεσης

Από εκεί και πέρα, ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Οι απολογίες των συλληφθέντων θα γίνουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Οι εμπλεκόμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ με ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της υπόθεσης, αναμένεται η ταυτοποίηση του κατεξοχήν δράστη της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή, τη στιγμή που οι οκτώ συλληφθέντες δείχνουν μέχρι τώρα ως υπαίτιο τον 21χρονο Έλληνα και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό.

Παραδόθηκε ο 25χρονος «Αθηναίος»

Ο 25χρονος επονομαζόμενος και «Αθηναίος», είναι ο λογιζόμενος από τις Αρχές ως σκληρός χούλιγκαν της θύρας 4 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του, για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Αθηναίος», ο οποίος κατοικεί σε περιοχή της Αθήνας, ζούσε τον προηγούμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν ως ντελιβεράς. Κατά συνέπεια, απομακρύνεται το σενάριο ο 25χρονος να ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στην «παγανιά θανάτου», με θύμα τον 19χρονο Άλκη.

Αλληλοκαρφώματα στις καταθέσεις των συλληφθέντων 

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι συλληφθέντες αλληλοκαρφώνονται, παρουσιάζοντας στις ανακριτικές Αρχές διαφορετικές εκδοχές των όσων συνέβησαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Γαζή, στη περιοχή Χαριλάου. 

Ο 23χρονος Αλβανός παραδέχτηκε πλέον ότι ήταν παρών στο φονικό συμβάν, αλλά υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος Αλβανός αναφέρει στην απολογία του πως «... ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο 21χρονος, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Στο ίδιο υπόμνημα, ο 23χρονος Αλβανός περιγράφει τον εαυτό του και τους συγκατηγορουμένους του ως «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι από τη ζώνη

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με δράστη τον 39χρ...

Φόρτωση άρθρων...