Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ο Πηνειός η μεγάλη απειλή για τη Λάρισα - Δραματική η κατάσταση στην πόλη (εικόνες & βίντεο)

Ελλάδα

Η κακοκαιρία Daniel σάρωσε την Θεσσαλία, με την Λάρισα να μην γλυτώνει από την μανία της φύσης καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε τεράστια ποτάμια.

Ο Πηνειός «φούσκωσε» με τα αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού να καλύψουν την πόλη, με σπίτια και αυτοκίνητα να καλύπτονται από λάσπες και φερτά υλικά.

larisa

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε σε αρκετά σημεία ακόμη και τα 9 μέτρα.

Με βάρκα στους δρόμους

Πρωτοφανείς καταστάσεις εξελίσσονται στη συνοικία του Αγίου Θωμά – στην πόλη της Λάρισας – όπου καταγράφεται έντονο πλημμυρικό φαινόμενο…

larisa

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, η στάθμη του νερού ανεβαίνει διαρκώς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει επιστρατευτεί ακόμη και βάρκα για την κίνηση στους δρόμους.

larisa

Δείτε το video από την συνοικία του Αγίου Θωμά:

Εκκενώθηκαν τα χωριά Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι

Εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι, σύμφωνα με το larissanet.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λάρισας, το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει φτάσει στα 9,5 μέτρα ενώ παράλληλα σπάνε ανάχωμα στο Δασοχώρι.

larissa

«Αγρίεψε» ο Πηνειός

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το βιβλικό πέρασμα της κακοκαιρία «Daniel» ύστερα κι από τον εντοπισμό δυο γυναικών στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσας. Νωρίτερα την Πέμπτη είχε εντοπιστεί νεκρός άντρας μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Με τον αριθμό των αγνοούμενων να είναι επισήμως έξι (αν και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος), τα ελικόπτερα ξεκινούν και πάλι να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας τις πτήσεις για να διασώσουν εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένα αλλά και κατεστραμμένα σπίτια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βάρκες προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια σε αποκλεισμένους ανθρώπους.

«Υπάρχουν προβλήματα στο να προσεγγίσουμε κάποιους οικισμούς», είπε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοράστος. «Μεγάλα προβλήματα έχουν σημειωθεί σε οχτώ χωριά στην Καρδίτσα» πρόσθεσε, καθώς ακόμα δεν είναι δυνατόν να σταλεί βοήθεια.

Σχετικά με τη Λάρισα, συμπλήρωσε πως «η ροή του Πηνειού έχει σταθεροποιηθεί».

Ξενύχτησαν οι κάτοικοι στη Λάρισα

Σε συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τον Πηνειό ο οποίος τις τελευταίες ώρες υποδέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και να εκκενωθούν τρία χωριά του Δήμου Λαρισαίων, η Μάνδρα, η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο.

Στη Λάρισα τα ξημερώματα της Παρασκευής υπήρξαν περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και Άγιο Θωμά, καθώς η στάθμη του ποταμού πλέον είναι πάνω από το ύψος της τάφρου του Χατζηχαλάρ, με αποτέλεσμα όμβρια να επιστρέφουν μέσω των φρεατίων και να πλημμυρίζουν δρόμους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συμβουλές από την Πυροσβεστική για την Ανάσταση: «Οι λαμπάδες και τα κεριά απαιτούν προσοχή» (Bίντεο)

Αναλυτικές οδηγίες για την αποφυγή ατυχημάτων με λαμπάδες και κεριά ενόψει Ανάστασης εξέδωσε η Πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές Αρχές σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ» ...

Φόρτωση άρθρων...