Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: ΕΔΕ στην Αστυνομία έπειτα από τα επεισόδια

Ένορκη διοικητική εξέταση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσε ομάδα χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έξω από το OPAP Arena ξεκίνησε η ΕΛ.ΑΣ. με έναν φίλαθλο της ΑΕΚ να μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ξεκίνησε άμεσα ΕΔΕ ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το πώς οι οπαδοί της Ντινάμο ταξίδεψαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα για να φτάσουν έξω από τον γήπεδο της AEK.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξελίξεις θα υπάρξουν στην Αστυνομία, καθώς έρχονται καρατομήσεις.  

O αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα ανάμεσα στις δυο ομάδες για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αναβλήθηκε, με την ΑΕΚ να αρνείται να συζητήσει τα μέτρα ασφαλείας με τους ιθύνοντες των Κροατών.

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ στο «Opap Arena», κατάφεραν να φτάσουν οδικώς στην Αθήνα, συναντήθηκαν με Έλληνες οπαδούς στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, μετέβησαν με το τρένο στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επιτέθηκαν με μανία εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Κιουτάχειας.

Η Ελληνική Αστυνομία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν και Έλληνες συνεργοί στη χθεσινοβραδινή επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη οκτώ.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία τονίσθηκε ότι πλέον, ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 98.

Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού αγώνας της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 98 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ναύπακτος: Τα βεγγαλικά και ο φλεγόμενος σταυρός στο λιμάνι στην περιφορά των Επιταφίων

Εντυπωσιακές εικόνες στη Ναύπακτο πριν και κατά την περιφορα των δύο Επιταφίων που ξεκίνησαν από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για να...

Φόρτωση άρθρων...