Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτός είναι ο 29χρονος Μιχάλης που δολοφονήθηκε από Κροάτες χούλιγκανς

Από ακατάσχετη αιμορραγία επήλθε ο θάνατος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ. Οι φίλοι της Ένωσης αποχαιρετούν τον νεαρό άνδρα.

Ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του στα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ χθες το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Το βράδυ της Δευτέρας περίπου 100-120 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία σήμερα είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League, έχοντας και βοήθεια από Έλληνες οπαδούς έκαναν καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της Ένωσης και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους έχοντας αρκετά μαχαίρια και καδρόνια στα χέρια τους.

Από την επίθεση έπεσε νεκρός ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, φίλος της ΑΕΚ που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο και πέθανε τελικά από ακατάσχετη αιμορραγία. Άλλοι 8 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει με μηνύματα για τον Μιχάλη που έχασε τη ζωή του επειδή έτυχε να βρίσκεται χθες βράδυ κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ. «Και έτσι απλά, ο Άλκης έγινε Μιχάλης. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του επειδή 100 χουλιγκάνια από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητα τα σύνορα και τη χώρα, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον βρισκόταν έξω από το γήπεδο. Καμία αστυνομία, κανένας έλεγχος, ουδείς τους πήρε χαμπάρι. Από τα σύνορα μέχρι την Αθήνα. Αφαίρεσαν ανενόχλητοι τη ζωή ενός παιδιού, τραυμάτισαν ένα 12χρονο κορίτσι με πέτρα, έστειλαν καμιά 10ριά στο νοσοκομείο, βανδάλισαν και σκόρπισαν τρόμο στην πόλη, επειδή το ήθελαν και μπορούσαν. Ένα απαίσιο βράδυ» έγραψε κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης. 

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Καλό ταξίδι Αδερφέ μας! Κρίμα κ Άδικο! Να στερείται η ζωή έτσι απλά επειδή το ελληνικό κράτος τους άφησε να περάσουν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.»

Άλλο μήνυμα ανέφερε: «Ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με γάντια, μασελάκια, επιγονατίδες, τσεκούρια , για να σκοτώσουν. Τελικά ΕΣΦΑΞΑΝ τον Μιχάλη που έπινε καφέ κοντά στο γήπεδο».

«Η Ελλάδα και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί τον άδικο χαμό του Μιχάλη μετά την άνανδρη και αναίτια επιθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ από οπαδούς της Κροατικής Ντιναμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι δολοφόνοι ξεκινησαν από την πρωτεύουσα της Κροατίας πάρα την ρητή απαγόρευση της ΟΥΕΦΑ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο από το κομβοι με τα βανακια και τα αυτοκίνητα με τις Κροατικες πινακίδες, διεσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα, η αστυνομία είχε πληροφορίες και απλά κοιτούσε! Συνυπευθυνοι στο έγκλημα! Επιτέθηκαν ανενόχλητοι σε κόσμο που έπινε τον καφέ του», ήταν άλλο μήνυμα. 

Η Ελλάδα και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί τον άδικο χαμό του 22χρονου Μιχάλη μετά την άνανδρη και αναίτια επίθεση.

«Ενα πολυ καλο παιδι που με στηριξε κ ηταν ενας απ τους καλυτερους πελατες στο μαγαζι μ..Βοηθουσε τους παντες ακομα και νερο για τα αδεσποτα επαιρνε το καλοκαιρι.. τι να πει κανεις για εσενα..!! Καλό ταξίδι Μιχάλη», έγραψε κάποιος γνωστός του.

Με πολλές μαχαιριές δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ

Ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Από τα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένας 17χρονος. Ειδικότερα, τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, νοσηλεύονται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν 96 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου εξετάζονται.

Η απαγόρευση μετακίνησης και η φάλαγγα των Κροατών από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα

Τα φρικτά επεισόδια προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA, οι Κροάτες έφτασαν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε όλη την εθνική οδό και έφτασε στην Αττική χωρίς τα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις που γνώριζαν για την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών.

Πολλές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι μαζί με τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκονταν και οπαδοί του Παναθηναϊκού και από κοινού επιτέθηκαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ οι οποίοι βρίσκονταν στην OPAP Arena.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 96 συλλήψεις εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τα σοβαρά επεισόδια των Κροατών χούλιγκαν

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησαν με αυτοκίνητα από την πρωτεύουσα της Κροατίας βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια .

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, καθώς περίπου 200 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία της «OPAP Arena», τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, ενώ οι χούλιγκανς   έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.
Κόσμος τρομαγμένος κλείστηκε στα μαγαζιά γύρω από την «OPAP Arena» προκειμένου να προστατευτεί από τις άγριες συμπλοκές.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με Έλληνες οπαδούς, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο. Υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Πολυεθνική η ομάδα που έκανε την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ
Με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν πραγματοποιήθηκαν τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας και που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία με πολλές μαχαιριές ενός 29χρονου οπαδού του «Δικεφάλου».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για τα επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί ενόψει του σημερινού αγώνα της ΑΕΚ με την κροατική ομάδα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, έχουν συλληφθεί:

  • 87 Κροάτες - οι 5 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό
  • 5 Έλληνες - οι 3 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό
  • 1 Αυστριακός
  • 1 Βόσνιος
  • 1 Άλβανος
  • 1 Γερμανός

Και οι συνολικά 98 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται αρχικά για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής ενώ δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «αναβαθμιστεί» δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέβηκαν την εθνική οδό προς Αθήνα με δεκάδες αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια
Οδηγοί άλλων αυτοκινήτων κατέγραψαν με τρόμο την φάλαγγα των Κροατών χούλιγκανς, κάνοντας λόγο για «μαύρους» και ξυρισμένα κεφάλια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή σε έναν οπαδό της ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν και οκτώ τραυματίες, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Φόρτωση άρθρων...