Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Εφιάλτης στον Βόλο για 35χρονη μητέρα: Την απείλησε ο εν διαστάσει σύζυγός της με τσεκούρι

Ελλάδα

To οικογενειακό δράμα, που βιώνει μία 35χρονη μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά της -το μεγαλύτερο 17 χρόνων και το μικρότερο 18 μηνών- ξεδιπλώθηκε  στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στον Βόλο, όπου εκδικάστηκε ακόμη μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Για την ίδια και τα παιδιά της, δεν έχουν τέλος οι απειλές κατά της ζωής τους από τον πρώην άνδρα της, 38 χρόνων. Τις λεπτομέρειες όσων βιώνουν, περιέγραψε στο δικαστήριο η 35χρονη και τις επιβεβαίωσε η 17χρονη κόρη της που ήταν παρούσα στην αίθουσα, περιγράφοντας μεταξύ των άλλων ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει.

Την ώρα που το έλεγε κρατούσε ένα τσεκούρι στα χέρια, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο σπίτι. «Αν δεν έμπαινε η κόρη μου στη μέση να τον παρακαλέσει να σταματήσει θα με είχε σκοτώσει», εκτίμησε η ίδια, εκφράζοντας τρόμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, taxydromos.gr.

Η 35χρονη βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σε διάσταση με τον σύζυγό της. Η ίδια διαμένει μαζί με τα τέσσερα παιδιά της. Αποφάσισε να χωρίσει από «κλίνης» με τον 38χρονο, διότι όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ήταν πολύ βίαιος. Είχε συχνά ξεσπάσματα και προχωρούσε σε επιθέσεις με το παραμικρό σε βάρος της.

Επίσης, όπως τόνισε, ο εν διαστάσει σύζυγός της επί καθημερινής βάσης βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να μεταβαίνει στο σπίτι που διαμένει η ίδια και τα παιδιά. Περιγράφοντας διάφορα σκηνικά ανέφερε ότι κάθε φορά την βρίζει, την απειλεί πως θα τη σκοτώσει και της επιτίθεται με σκοπό να τη χτυπήσει.

Η 35χρονη είπε επίσης ότι βρίσκεται στη διαδικασία να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επειδή φοβάται για τη ζωή τη δική της και των παιδιών της.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε στο δικαστήριο, αναγκάστηκε για ένα διάστημα να ζητήσει συνδρομή από τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, ώστε να μπορέσει να προστατεύσει από το μένος του τον εαυτό της και τα παιδιά.

Προχθές ο 38χρονος πήγε για ακόμη μία φορά στο σπίτι. Όπως κατήγγειλε η 35χρονη της επιτέθηκε πάλι με σκοπό να ασκήσει σωματική βία σε βάρος της. Έντρομη η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 38χρονος που ήταν «παρών» στο δικαστήριο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Υποστήριξε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βλέπει τα παιδιά του. «Πήγα να τα δω και δεν ήθελαν. Η μάνα τους τα έχει στρέψει εναντίον μου», είπε στην απολογία του.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά του. Του επέβαλε ποινή 21 μηνών. Επίσης του επιβλήθηκαν συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι, τους οποίους αν δεν τηρήσει θα βρεθεί στη φυλακή, όπως τονίστηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, του απαγορεύτηκε να πλησιάζει το σπίτι όπου διαμένει η εν διαστάσει σύζυγός του και τα παιδιά σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων, ενώ του επιβλήθηκε ο όρος να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τέλος, το αίτημά του να μπορεί να βλέπει έστω το 18 μηνών βρέφος, θα εξεταστεί σχετικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...