Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εκκενώνεται το Γηροκομείο Βόλου - Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel». Ο Βόλος, το Πήλιο, η Λάρισα και η Σκιάθος βρίσκονται στο έλεος των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Λίγο μετά τις 20.00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Γηροκομείου του Βόλου καθώς το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, ωστόσο, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους 50 ανθρώπους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

Θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτήριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα, σύμφωνα με το gegonota.news.

Στο Γηροκομείο επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Νέο μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 20.00 από το «112» στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρει το μήνυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας λόγω εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Εκκενώνεται και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου

Νωρίτερα, την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Διευκρινίζεται ότι η εκκένωση αφορά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και σε πληρώματα ασθενοφόρων. Δεν υπήρχαν νοσηλευόμενοι στο Κέντρο Υγείας. Στόχος η προστασία των έξι εργαζομένων και δύο πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδιδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχειο.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έντονη χαλαζόπτωση σε Ροδόπη και Ξάνθη (Videos)

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Ροδόπη. Στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Σώστη, το χαλάζι σχεδόν «έστρωσε» τον δρόμο. Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρα...

Φόρτωση άρθρων...