Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Εκπτώσεις και προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Δείτε παραδείγματα

Έπειτα από τις συστάσεις της Kυβέρνησης, που ήρθαν βεβαίως με μεγάλη καθυστέρηση, οι εταιρείες ακτοπλοΐας ανακοινώνουν σήμερα η μία μετά την άλλη εκπτώσεις και προσφορές στα εισιτήρια. Χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να φύγουν διακοπές εξαιτίας του υψηλού κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε η κυβέρνηση για τις τιμές – φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι εταιρίες προχώρησαν σε πακέτα προσφορών και εκπτώσεις που ξεκινούν από 11% και φθάνουν και 50% σε εσωτερικά νησιωτικά δρομολόγια, από τις 17 Ιουλίου.

Οι εκπτώσεις αφορούν κυρίως τετραμελείς οικογένειες, τρίτεκνους, πολυτέκνους και δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού και στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο για το ταξίδι της επιστροφής.

Παραδείγματα στις εκπτώσεις των ακτοπλοϊκών

Για παράδειγμα εάν μια τρίτεκνη οικογένεια με 2 παιδιά κάτω των 10 ετών και ένα παιδί άνω των 10 ετών ταξιδέψει σήμερα με το αυτοκίνητο από τον Πειραιά για την Πάρο θα πληρώσει 660 ευρώ.

Από την ερχόμενη Τρίτη με την έκπτωση 30% συγκεκριμένης εταιρίας θα πληρώσει 462 ευρώ. Δηλαδή 198 ευρώ λιγότερα.

Πολλοί, όμως είναι εκείνοι που δεν ανήκουν στις κατηγορίες των εκπτώσεων. Οι μειώσεις δεν είναι οριζόντιες και οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι πολλές.

Άλλη εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% στα εισιτήρια από 19 Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο κάθε Τετάρτη κι αφορά όλα τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο με τ’ επιστροφής για όλες τις θέσεις και τα οχήματα.

Για παράδειγμα εάν δύο άτομα με ένα αυτοκίνητο βγάλουν εισιτήριο σήμερα για Άνδρο θα πληρώσουν 200 ευρώ. Αν όμως ταξιδέψουν Τετάρτη που μπαίνει η έκπτωση θα πληρώσουν 160 ευρώ. Κερδίζουν δηλαδή 40 ευρώ.

«Οι πελάτες που ταξιδεύουν και θα έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους και θα έχουν διαφορετική τιμή για την διαδρομή είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ό,τι είναι να γίνει να γίνει για όλους. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να τιμωρηθούν για κάτι ακριβότερο, όταν ταξιδεύουν την ίδια μέρα στην ίδια διαδρομή με το ίδιο πλοίο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλες δύο εταιρίες αναμένεται να ανακοινώσουν τις προσφορές τους τις επόμενες ημέρες. «Ήδη έχουν ξεκινήσει ανακοινώσεις κάποιες εταιρείες θεωρώ σημαντικές εκπτώσεις εμείς προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό για την ελληνική οικογένεια για τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη για το σύνολο των πολιτών θα παρακολουθούμε την πορεία των ανακοινώσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολλοί εκδρομείς έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήρια τους κι επομένως οι όποιες εκπτώσεις δεν τους αφορούν.

Ποιοι μένουν εκτός

Οι εκπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 50% όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να ωφεληθούν, καθώς είτε έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια είτε γιατί οι γραμμές που τους αφορούν δεν εντάσσονται στις εκπτώσεις είτε γιατί δεν μπαίνουν στα οικογενειακά πακέτα.

Όσοι ταξιδεύουν μόνοι, ζευγάρια (χωρίς παιδιά) και παρέες δύο ατόμων με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να μην έχουν κάποια έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συντάξεις: Πότε θα αποφανθεί οριστικά το Ανώτατο Δικαστήριο για την χορήγηση ή μη των 2,5 δισ. ευρώ αναδρομικών

Σε πρώτη φάση η απόφαση εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει περίπου 350.000 συνταξιούχους που είχαν προσφύγει σε προηγούμενα δικαστήρια και είχαν δικαιωθεί ως προς τις περικοπές

Φόρτωση άρθρων...