Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Εκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά: Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες

Γνώριμοι των Αρχών οι τέσσερις συλληφθέντες. Προφυλακίστηκαν οι συλληφθέντες για τις εκρήξεις στην κάβα στην Καλλιθέα και στο βενζινάδικο στον Πειραιά.

Ελλάδα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν με διαφορά τριών ημερών τον περασμένο μήνα, σε κάβα στην Καλλιθέα και σε βενζινάδικο στον Πειραιά. Οι συλληφθέντες είναι γνώριμοι της Αστυνομίας.

Πρόκειται για δύο 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και 35χρονο αλλοδαπό και 39χρονο ημεδαπό, που όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται στην υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πρώτες πρωινές της Παρασκευής, οι δύο 37χρονοι αλλοδαποί, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, και τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) σε γειτνιάζον οικόπεδο του πρατηρίου. 

Στη συνέχεια, τον ενεργοποίησαν και διέφυγαν επιβαίνοντας στην ίδια μοτοσικλέτα. Προγενέστερα και μεταγενέστερα της έκρηξης οι δράστες κινήθηκαν με δύο οχήματα, τα οποία ενοικιάστηκαν με ψευδή στοιχεία, ενώ απ’ το χώρο που εξήχθη ο Α.Ε.Μ., στο ίδιο σημείο απέκρυψαν και τη μοτοσικλέτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...