Κυριακή
12 Μαΐου 2024

«Έκρηξη» κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στις ηλικίες 4-18 ετών, τα οποία το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζουν αύξηση 140%

Ελλάδα

Καλπάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στους ανήλικους παρουσιάζοντας κατακόρυφη άνοδο σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στις ηλικίες 4-18 ετών, τα οποία το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζουν αύξηση 140%.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν αυξήθηκε ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στις ηλικίες 4-18 ετών σε συνέχεια διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου self-test που προβλέπονται από το πρωτόκολλο.

krousmata

Συγκεκριμένα, ενώ σε συνέχεια της διεξαγωγής του πρώτου self-test, τη Δευτέρα 13/9 και την Τρίτη 14/9, εντοπίστηκαν συνολικά 1.178 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών, σε συνέχεια της διεξαγωγής του δεύτερου self-test, την Πέμπτη 16/9 και την Παρασκευή 17/9 εντοπίστηκαν συνολικά 1.137 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών.

Επίσης, σημειώνεται ότι η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αναμενόμενη, καθώς:

- Ο ιός πλήττει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, επομένως κατ’ εξοχήν τις ηλικίες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (παιδιά έως 11 ετών) και τις ομάδες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών, οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο σύστημα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ήτοι 12-17 ετών,

- έχουμε κατακόρυφη αύξηση εργαστηριακών αλλά και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους μαθητές. Δηλαδή, ενώ το καλοκαίρι δεν πραγματοποιείτο συστηματικός έλεγχος νόσησης στα παιδιά, σήμερα έχουμε τακτικούς, συστηματικούς ελέγχους σε πάνω από 1,2 εκατ. άτομα, γεγονός που θα αναδείξει ασυμπτωματικά κρούσματα που μέχρι σήμερα δεν θα εντοπίζονταν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Σύλληψη για άσκοπους πυροβολισμούς

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το πρωί αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήμα Μαλεβιζίου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσε...

Φόρτωση άρθρων...