Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς συμμορίες «εγκλημάτων δρόμου» που δρούσαν στην Αθήνα

Ελλάδα

Δύο πολυμελείς συμμορίες «εγκλημάτων δρόμου» στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εξαρθρώθηκαν μετά από εκτεταμένες επιχειρησιακές δράσεις της Αστυνομίας. 

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα, Ζωγράφου, Σεπόλια και Καλλιθέα.

Συνολικά, συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας φυγόποινος με καταδικαστικές αποφάσεις άνω των 20 ετών, ενώ εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας, μια αρπαγή, 17 κλοπές καθώς και 2 περιπτώσεις απάτης το οικονομικό όφελος των οποίων ξεπερνάει τις 120.000 ευρώ. 

Αναλυτικά, για την πρώτη συμμορία, εξακριβώθηκαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίας τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Καισαριανή, Ζωγράφου, Παγκράτι καθώς και σε γειτονικές περιοχές.

Από τις έρευνες σε σπίτια - καβάτζες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 5 σιδερογροθιές και πτυσσόμενο γκλοπ, 9 κινητά τηλέφωνα, 49,53 γραμμάρια κάνναβης, μεταλλικό κλείστρο πυροβόλου όπλου, 47 φυσίγγια, εκ των οποίων τα 6 αβολίδωτα, πλαστική λαβή - σώμα πιστολιού και μηχανισμός πυροδότησης όπλου, αλεξίσφαιρο γιλέκο, σιδερολοστός, ξύλινο ρόπαλο και κόφτης, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, φιαλίδια και κουτάκια περιέχοντα υγρά και φαρμακευτικά δισκία, 2 κουκούλες full face, 1.395 ευρώ, ζεύγος χειροπέδες, 4 λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Για τη δεύτερη συμμορία, διαπιστώθηκε ότι, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από επαγγελματικούς χώρους - γραφεία καθώς και κλοπών αντικειμένων από το εσωτερικό οχημάτων στις περιοχές της Ακρόπολης και της Καλλιθέας.

Έπειτα από τη διάπραξη των κλοπών, αφού έλεγαν ψέματα σχετικά με την προέλευση των κλοπιμαίων, τα πωλούσαν άμεσα, συνεργαζόμενοι με κλεπταποδόχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...