Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μετανάστες μέσω του Έβρου

Ελλάδα

Πολυμελή εγκληματική ομάδα που διακινούσε παράνομα μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου, προς το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, αποκομίζοντας κέρδη που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως μέλη της συνελήφθησαν 12 άτομα, τρεις ημεδαποί και εννέα αλλοδαποί, ενώ μεταξύ αυτών είναι 48χρονος Ιρακινός που φέρεται ως «αρχηγός» του κυκλώματος. Οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία κατασχέθηκαν επίσης έντεκα Ι.Χ. αυτοκίνητα ως οχήματα μεταφοράς των μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα φέρεται να διακίνησε παράνομα τουλάχιστον 60 μετανάστες, τους οποίους παραλάμβανε από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό της δράσης του είναι η «στρατολόγηση», ως οδηγών, μεταναστών μόλις εισέρχονταν στο ελληνικό έδαφος αλλά και η λήψη μέτρων για να αποφεύγουν αστυνομικούς ελέγχους.

Εξάλλου, χρησιμοποιούσαν οχήματα που προέρχονταν από χώρες της Ε.Ε. κι έφεραν προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας (zoll), ενώ τα στάθμευαν σε συγκεκριμένο χώρο φύλαξης στην Πιερία, πριν και μετά από κάθε διακίνηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αχαΐα: Νέα κατολίσθηση στον Ελαιώνα - Έκλεισε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον Ελαιώνα στην Αχαΐα και έκλεισε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών διεξά...

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι «Times»: «Πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους μέρος»

Υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την έκθεσή τους στο «φυσικό τους μέρος», τάσσονται οι βρετανικοί «Times» με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτά...

Φόρτωση άρθρων...