Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Οι επίσημοι που θα παραστούν

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ήδη από χθες Τετάρτη λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Τατόι, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ταφή του τέως βασιλιά, ενώ ειδικός σχεδιασμός θα γίνει για την εξόδιο ακολουθία που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην τελετή θα παραστούν μέλη των εν ενεργεία βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συνδέσμους άλλων χωρών, προκειμένου να έχουν εικόνα για την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων στην Αθήνα και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και για τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, με στόχο να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Επί ποδός θα βρίσκονται υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική, ενώ θα αξιοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο για να αποτραπούν τυχόν «παρατράγουδα».

Στα μέτρα ασφαλείας θα λάβουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί που θα επιτηρούν τόσο τους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών όσο και το Τατόι. Στην Αθήνα θα βρίσκονται όμως και οι πολυάριθμες φρουρές των βασιλικών οικογενειών, που θα συνοδεύουν τους προσκεκλημένους σε κάθε τους βήμα.

Οι επίσημοι που θα παραστούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η άφιξη του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου. Η μητέρα του και αδερφή του θανόντος Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, βρίσκεται στην Αθήνα από την περασμένη Πέμπτη. Είχε έλθει από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί για να παραστεί στην κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την Ισπανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Πιθανολογείται ότι θα έλθει ο διάδοχος πρίγκιπας Ουίλιαμ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο Ουίλιαμ έγινε νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου-Αλέξιου.

Επιπλέον, είναι σίγουρο πως θα παρευρεθούν στην κηδεία και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας για να τις εκπροσωπήσουν. Στην κηδεία θα παρευρεθεί και η Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου, καθώς ο θανών και ο πατέρας της ήταν συμμαθητές στα Ανάβρυτα με τον τέως βασιλιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Φόρτωση άρθρων...