Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ελληνες μισθοφόροι προστατεύουν τα πλοία από πειρατές και ένοπλους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα - Δείτε βίντεο

Ελλάδα

Έλληνες μισθοφόροι συγκροτούν συχνά την άμυνα στα πλοία που έρχονται αντιμέτωπα με πειρατές και τις ένοπλες ομάδες των Χούθι, στα στενά του Άντεν και της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ, 200 με 300 Έλληνες ακολουθούν το πολύ επικίνδυνο επάγγελμα φύλαξης των πλοίων, ως μισθοφόροι, εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν ένοπλες επιθέσεις. 

Τα στενά του Άντεν και η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα κομβικό σημείο για την παγκόσμια ναυτιλία, καθώς τα εμπορικά καράβια που διασχίζουν αυτά τα νερά, συμβάλλουν σημαντικά στο παγκόσμιο εμπόριο. Είναι μια θαλάσσια οδός στρατηγικής σημασίας. 

Ωστόσο με τον πόλεμο στην Γάζα, η πολυσύχναστη θαλάσσια δίοδος έχει γίνει χώρος επιθέσεων ενόπλων ομάδων των Χούθι της Υεμένης, και όχι μόνο, καθώς οι διαβόητοι πειρατές από την Σομαλία πραγματοποιούν επιχειρήσεις για να αποκτήσουν το πολύτιμο εμπορικό φορτίο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται πώς επιχειρούν να αποκρούσουν τους Χούθι που πραγματοποιούν επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο καπετάνιος και οι μηχανικοί κρύβονται για να καλυφθούν ενώ οι Έλληνες μισθοφόροι παίρνουν τα όπλα για την επικίνδυνη αποστολή τους. 

Mάλιστα ο σκηνοθέτης σχετικού ντοκιμαντέρ που ακολούθησε την καθημερινότητα μισθοφόρων στα επικίνδυνα νερά, Γρηγόρης Ρέντης, μίλησε για όσα έζησε στην διάρκεια τον γυρισμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...