Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ελλάδα

Ένοχος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ανδρών.

To μεσημέρι βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. Είχε προηγηθεί διάσκεψη δικαστών και ενόρκων, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκανε έτσι εν μέρει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενοχή του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και ηθοποιού για τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Ειδικότερα, o προφυλακισμένος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για τον πρώτο μηνυτή Α. Αθώος κρίθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) για την δεύτερη καταγγελία βιασμού που είχε γίνει σε βάρος του από τον Δ.Μ. Πρόκειται για τον άνδρα που δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο να υποστηρίξει την καταγγελία του σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, αν και η έδρα είχε διατάξει τη βίαια προσαγωγή του.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, για την καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του για βιασμό από τον Π.Φ (5-2). Επίσης, ο σκηνοθέτης κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (4-3) για τον τρίτο καταγγέλλοντα S.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης άκουσε τη δικαστική απόφαση αμίλητος. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται πολλά άτομα, ενώ στο χώρο του δικαστηρίου βρίσκονται ακόμη οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γεωργιάδης, κ.ά.

Δίκη Λιγνάδη: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζητά ο Εισαγγελέας μετά την καταδίκη για δύο βιασμούς

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Δημήτρη Λιγνάδη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας αιτήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου σύννομου βίου.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου», ανέφερε ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Κούντριας, ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Γι' αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε συνταξιούχους

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) θα αποφασίσει για το εάν είναι συνταγματική ή όχι η κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικ...

Τραγωδία στον Πειραιά: Βίντεο-ντοκουμέντο από τις αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού του 31χρονου

Οι στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτηρίου στον Πειραιά, όπου έχασε την ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, προκάλεσαν πανικό στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά. Οι ...

Τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - Βγήκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να παίζουν ξύλο

Με νεύρα αντιμετώπισαν δύο οδηγοί το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν. Οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να… παίζουν ξύλο. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε ...

Φόρτωση άρθρων...