Σαββάτο
26 Νοεμβρίου 2022

Ένταση στη δίκη Λιγνάδη

Ελλάδα

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιείται η σημερινή συνεδρίαση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας της δίκης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη. Το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο ώστε να πέσουν οι τόνοι των αντιδίκων πλευρών.

Καταρχάς, κατά τη σημερινή διαδικασία, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας προχώρησε στο σχολιασμό της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για «διεθνή απατεώνα».  Εκ νέου ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για κενά και αντιφάσεις σημειώνοντας πως ο εντολέας του έχει μηνύσει τον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Ακόμη, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κάνοντας εκ νέου λόγο για σκευωρία σε βάρος του εντολέα του, ανέφερε  πως «ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά». Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Στη συνέχεια, ο συνήγορος κατέθεσε στο ακροατήριο μηνυτήρια αναφορά κατά 27χρονου μάρτυρα, όπου αναφέρεται ότι η κατάθεση είναι ψευδής για 19 λόγους μεταξύ των οποίων:

καταγγελία της δικαζόμενης πράξης έλαβε χώρα με καθυστέρηση 10 ή 11 ετών (ανάλογα με την εκδοχή), χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή, της λήψεως αίματος και ούρων για τοξικολογικές εξετάσεις και της συλλογής υλικού από το σώμα και τα ρούχα του μηνυτή προς το σκοπό της ανεύρεσης επιθηλιακών ή σπερματικών κυττάρων και τον έλεγχο DNA, δηλαδή με τα μόνα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά τη γενετήσια πράξη.

- Στο δικαστήριο ο μηνυτής δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στην Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης προσπαθεί να φτιάξει εταιρεία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια.

- Ενώ στη μήνυση του έχει ισχυριστεί ότι κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν ΤΑΞΙ διότι απεργούσαν, αποδείχθηκε ότι την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε απεργία των ΤΑΞΙ (απάντηση Γενικού Γραμματέα ΣΑΤΑ). Στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι αφίχθη μεσάνυχτα και γί αυτό  δεν υπήρχαν ταξί, ενώ η αλήθεια είναι ότι στο αεροδρόμιο (ειδικά μάλιστα Αύγουστο που υπάρχει συνεχής κίνηση τουριστών!) υπάρχουν ταξί όλο το 24ωρο.

μηνυτής ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο ότι, κατόπιν υπόδειξης  του κατηγορουμένου, έφτιαξε στην Αίγυπτο ένα modeling book σε φωτογράφο που τον πήγαν (κατά τα άλλα πολύ συντηρητικοί) γονείς και το έδειξε στον κατηγορούμενο, όταν αφίχθη στην Αθήνα. Πλην όμως από τα μηνύματα στο Facebook που ο ίδιος προσκόμισε, προέκυψε ότι, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και δη στις 04.09.2022 ο κατηγορούμενος του έστειλε στο Facebook μία προσφορά για να φτιάξει αυτό το book στην Ελλάδα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο Αλέξης Κούγιας και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Βλάχος, (εκπροσωπεί τον πρώτο μάρτυρα που κατέθεσε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη) συγκρούστηκαν σε προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο, η ένταση κορυφώθηκε τη στιγμή που ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδας, με τον Γιώργο Βλάχο να αντιδρά άμεσα.

Στο δικαστήριο έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:
Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;
Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!
Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!
Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!
Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…
Βλάχος: Πηδά τη μάντρα και εσύ!

Νωρίτερα, ο Γιώργος Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις». 

Ο Γιώργος Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.  Η δίκη συνεχίζεται.

Τέλος, ο Γιώργος Βλάχος προσκόμισε σύμβαση εργασίας του εντολέα του ως σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Σουηδία που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς και άλλα έγραφα τα οποία φαίνεται να επιβεβαίωναν τα όσα υποστήριξε ο μάρτυρας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιωάννινα: Γέμισε με αγελάδες η Εγνατία Οδός μετά από ατύχημα με φορτηγό που τις μετέφερε

Η εκτροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Περιστερίου, είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστεί ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας από βοοειδή και φυσικά ν...

Φόρτωση άρθρων...