Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ένταση στη Σάμο: Συγκέντρωση μεταναστών υπέρ της Παλαιστίνης – Επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες της δομής

Ελλάδα

Ένταση επικράτησε στην κλειστή δομή μεταναστών της Σάμου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης. Περίπου 700 μετανάστες, Άραβες διαφόρων εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.

Οι μετανάστες φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ και κινούμενοι κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κεντρική πόρτα.

Στις 23:15, ομάδα μεταναστών επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες και να εξέλθει της δομής. 

Τότε παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και προέτρεπαν τους υπολοίπους σε διάπραξη φθορών και αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας στις δομές μεταναστών σε Κω, Σάμο, και Λέρο 

Πληροφορίες αναφέρουν εδώ και μία εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων και εντάσεων με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μετακινηθεί διμοιρίες των ΜΑΤ σε Κω, Σάμο και Λέρο για αντιμετώπιση ταραχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Φόρτωση άρθρων...