Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες - Καταστροφές στο ΑΠΘ (Photos)

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολυτεχνική Σχολή, έπειτα από την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Μέχρι τώρα η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 15 ατόμων.

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στη Σχολή του Πολυτεχνείου και άρχισαν να πετούν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε χώρους του πανεπιστημίου.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στο σημείο επιχειρούσε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ., το όχημα που κάνει ρίψεις νερού.

Εκατοντάδες άτομα έσπασαν μάρμαρα, ενώ άναψαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Έβγαλαν αντικείμενα, μέσα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τα έστησαν για οδοφράγματα.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Με την επιστροφή αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ ξεκίνησαν επεισόδια μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην Εγνατία Οδό.
Όταν έφτασε η πορεία έφτασε μπροστά στο προξενείο άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έκαψαν μία σημαία.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Με την επιστροφή της πορείας αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή, πετώντας βόμβες μολότοφ και ρίχνοντας πυροτεχνήματα. Θωρακισμένο οχήματα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στο οδόστρωμα από την πύλη εμπορίου.

Επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία του Πολυτεχνείου

Επεισόδια ξέσπασαν στην Πάτρα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επεισόδια σημειώθηκαν στην «ουρά» της δεύτερης πορείας με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικούς, στο ύψος της Ερμού και της Αγίου Νικολάου, στο τέλος της πορείας. 

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έριξαν μολότοφ και στη συνέχεια τους κυνήγησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυτοί έφυγαν προς την πλατεία Πυροσβεστείου και τα γύρω στενά, σύμφωνα με το dete.gr.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ακόμα, φωτιά εκδηλώθηκε και σε πολυκατοικία από ρίψη μολότοφ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια τους, είχαν σακίδια και φορούσαν κουκούλες και full face. 

Τα άτομα αυτά κατέβηκαν από την Κολοκοτρώνη προς την Όθωνος Αμαλίας και αφού πήραν πέτρες στη συνέχεια ανέβηκαν προς το κέντρο της πόλης. Όμως τα επεισόδια έγιναν με την επιστροφή της πορείας. 

Η Aστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Φόρτωση άρθρων...