Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Επεισοδιακή καταδίωξη συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Κηφισιά, τέσσερις άνδρες ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια.

Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν οικία στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν προσαρμόσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. 

Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν εντός και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων. Κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς, οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. 

Ο οδηγός εισήλθε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, για να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Έπειτα, το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει. Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην εμπρόσθια ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή, εγκαταλείποντας το όχημα. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν οι ανωτέρω δράστες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης και εξιχνίασε επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στη Νέα Ερυθραία που διαπράχθηκαν διαδοχικά από την ανωτέρω συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα. Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο των δραστών και το βλήμα από την επιφάνεια του, προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα τόσο για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο και για τη σύλληψη άλλων μελών, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Φόρτωση άρθρων...