Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Επέστρεψαν στην Αθήνα 11 Έλληνες από τη Λωρίδα της Γάζας - Συγκινητικές στιγμές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα

Επέστρεψαν το μεσημέρι στην Αθήνα οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν την Πέμπτη από τη Λωρίδα της Γάζας, περνώντας στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφα.

Συγκεκριμένα, έντεκα Έλληνες αναχώρησαν με πτήση από το Κάιρο και έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από 27 μέρες που βρίσκονταν στην εμπόλεμη χώρα.

Έπειτα από ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά 16 άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν χθες από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο χθες το μεσημέρι, ενώ, το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα οι επαναπατρισθένες Έλληνες από τη Γάζα

Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας πρόκειται να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους Έλληνες πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθησαν συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έθεσε τη δομή της Ελευσίνας σε ετοιμότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν. Εκεί πρόκειται να διαμείνουν τέσσερις από τους αφιχθέντες, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν από μέλη της οικογένειάς τους. Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας διαμένουν σήμερα οικογένειες Ουκρανών προσφύγων.

Τους έντεκα Έλληνες πολίτες υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτρης Ιατρίδης, και αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού κ...

Φόρτωση άρθρων...