Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Επιτάξεις ιδιωτών ιατρών - Πότε θα επιδοθούν τα φύλλα επίταξης και σε ποιες ειδικότητες - Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ

Με νέα επίταξη ιδιωτών γιατρών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία που έχουν δημιουργηθεί από εκατοντάδες υγειονομικούς που νοσούν, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι εισαγωγές.

Ελλάδα

«Πυρετός» επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από την ξέφρενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, με την κυβέρνηση να ενεργοποιεί το σχέδιο ενίσχυσης μέσω της επίταξης υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών και της κάλυψης των αναγκών με επιπλέον κλίνες Covid.

Το «καμπανάκι» του κινδύνου σήμανε μετά την πρόσφατη αύξηση κατά 30% στον εβδομαδιαίο μέσο όρο των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν οι διαδικασίες «επιστράτευσης» ιδιωτών γιατρών, ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα.

 

Η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα. Παράλληλα, σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού βρίσκονται περίπου 2.500 υγειονομικοί, οι 1.200 στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το μέτρο της επίταξης αφορά τις ειδικότητες πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών. Κάθε γιατρός που θα επιστρατευθεί υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο και να συμμετέχει στις εφημερίες.

Φύλλα επίταξης σε ιδιώτες γιατρούς σε Μακεδονία και Θράκη θα αρχίσουν να επιδίδονται από τη Δευτέρα.  

Χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών που έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτικά όπως τονίζεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογί- ας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε ότι προς το παρόν η πιο έντονη πίεση αφορά τις απλές κλίνες νοσηλείας, ενώ τόνισε ότι το Σισμανόγλειο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο COVID και οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν 300 επιπλέον κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...