Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Το σακίδιο έσωσε την 22χρονη – Βαριά ψυχασθενής ο δράστης

Σε ΜΕΘ παραμένει η 22χρονη φοιτήτρια που μαχαιρώθηκε πισώπλατα, βελτιωμένη η υγεία της. «Είμαι κατάσκοπος και αυτή είναι τρομοκράτης – Μου είπαν να την σκοτώσω», είπε ο δράστης.

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με μαχαίρι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκιώνος. Μία 22χρονη φοιτήτρια και πωλήτρια σε κατάστημα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 32χρονο Ιρακινό το μεσημέρι της Παρασκευής. Το περιστατικό συνέβη όταν η φοιτήτρια βγήκε από ένα κατάστημα όπου ψώνιζε. 

Η νεαρή γυναίκα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σακίδιο που είχε η φοιτήτρια μαζί της ήταν εκείνο που ουσιαστικά την έσωσε καθώς θα μπορούσε να την έχει χτυπήσει στην καρδιά.

Η φοιτήτρια νοσηλεύεται στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η κατάστασή της είναι καλή, δεν έχει διασωληνωθεί και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι στην πλάτη την νεαρή γυναίκα. Διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Nοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και, σύμφωνα με τους γιατρούς, έφερε δύο τραύματα στη θωρακική χώρα. Άμεσα διενεργήθηκε αξονική τομογραφία και οδηγήθηκε στο χειρουργείο για ερευνητική θωρακοτομή προς αντιμετώπιση των τραυμάτων.

Η 22χρονη υπεβλήθη σε χειρουργείο τριών ωρών. Όπως είπαν οι γιατροί, πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή, καθώς από τις μαχαιριές είχε τραύματα στον πνεύμονα, ρήξη διαφράγματος και σπασμένο πλευρό. Το βάθος του τραύματος από το μαχαίρι είναι τέσσερα εκατοστά. 

Η νεαρή νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αλλά χωρίς να είναι διασωληνωμένη, πράγμα που προκαλεί αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο πατέρας της, που βρίσκεται αδιάκοπα στο πλευρό της, είπε πως οι γιατροί του μετέφεραν πως τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, η 22χρονη έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή της και έχει ανακτήσει την επαφή της με το περιβάλλον.

«Είμαι κατάσκοπος και αυτή είναι τρομοκράτης – Μου είπαν να την σκοτώσω», είπε ο δράστης

Ο δράστης είναι Ιρακινός, με γερμανικό διαβατήριο, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από τη Σερβία.

Ο 32χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι κατάσκοπος. «Είμαι κατάσκοπος και αυτή είναι τρομοκράτης και μου είπαν να την σκοτώσω», είπε στους αστυνομικούς.

Βαριά ψυχασθενής ο δράστης 

O δράστης, ο οποίος είναι βαριά ψυχασθενής, κάρφωσε πισώπλατα με μαχαίρι ένα 22χρονο κορίτσι που εργάζεται ως πωλήτρια σε κατάστημα στην οδό Ερμού.

Η νεαρή Νικολέττα, μετά την έγκαιρη επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Ευαγγελισμός», όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργείο, ενώ ο δράστης μιλώντας στους αστυνομικούς προσπάθησε να εξηγήσει την πράξη του με ακατανόητες εκφράσεις.

Ο δράστης κυκλοφορούσε ανενόχλητος με χασαπομάχαιρο

Ο δράστης είναι 32 χρονών, Ιρακινός στην καταγωγή. Ο δράστης κυκλοφορούσε ανενόχλητος με μια χατζάρα στα χέρια στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνα, την Ερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρακινός φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς μόλις συνελήφθη: «Είναι τρομοκράτης και πράκτορας αυτή η γυναίκα και με παρακολουθούσε γι' αυτό κι εγώ τη μαχαίρωσα, είναι πράκτορας των Γερμανών».

Photo: protothema.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Μια παρεξήγηση η οποία ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο και εξελίχθηκε σε έναν άγριο καβγά έξω από αυτό ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό...

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Φόρτωση άρθρων...