Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Στο «μικροσκόπιο» όλες οι συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train από το 2008 - Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Θα ελεγχθούν όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train.

Διευρύνονται οι έρευνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στο πλαίσιο των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα εισήλθε και ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο δικαστικός ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας δεκαπενταετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως θα ελεγχθούν και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κ.λπ. η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και εάν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχεται κύμα ζέστης τις επόμενες ημέρες - Μέχρι και 35 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος

Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στη χώρα μας σημαντικά ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 30 και 35 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων η αλλαγ...

Φόρτωση άρθρων...