Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έρχεται διπλό κύμα ψύχους – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Διπλό κύμα ψύχους αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι κάνουν λόγο για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις.

Τα μετεωρολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται φαίνεται να χτυπά με έντονα φαινόμενα την Αττική.

Από την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά στο Star, η θερμοκρασία πέφτει κατά 5 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να ενισχύονται και να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Για τα χιόνια, υπογράμμισε πως ο χιονιάς θα επισκεφθεί αρκετές περιοχές της χώρας. Τα χιόνια δεν θα περιοριστούν στα ορεινά, αλλά θα επεκταθούν και στις ημιορεινές περιοχές, ιδίως σε Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην περιοχή της Αττικής.

Ακόμα, ο μετεωρολόγος τόνισε πως στην Πάρνηθα ίσως να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι τα χιόνια στη Βοιωτία. Κατέληξε πως ο χιονιάς δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Παρόμοια η πρόγνωση και από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως από το απόγευμα της Τρίτης οι βοριάδες θα επιστρέψουν μετά από ημέρες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κι άλλο. Θα σημειωθούν το βράδυ και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην Πάρνηθα.

«Διπλό κύμα ψύχους, από την Ουκρανία»

Για διπλό κύμα ψύχους από την Ουκρανία μίλησε χθες ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» την Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το δεύτερο κύμα, και ισχυρότερο, αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, με νέα πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς. Δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια στα βουνά της Αττικής, ενδεχομένως να επηρεαστούν και τα βόρεια προάστια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα μας επηρεάσουν τη νέα εβδομάδα.

Πρώτο κύμα : Τρίτη 9/1 - Τετάρτη 10/1

  • πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς
  • Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)
  • Καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο
  • Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα
  • χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Δεύτερο κύμα : Παρασκευή 12/1 -Σάββατο 13/1 (πιο ισχυρό)
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Φόρτωση άρθρων...