Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις

Ελλάδα

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα με ισχυρές βροχοπτώσεις. 

Σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Όμως, ο καιρός θα χαλάσει από αύριο. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το Σάββατο από τα βορειοδυτικά και την Κυριακή θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας ξεκινά από το βράδυ του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά, με σημαντικές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο, κεντρική Μακεδονία και Θράκη, ενώ βροχές θα δεχθεί και η Αττική. 

Οι  θερμοκρασίες τις πρώτες μέρες του Μαρτίου στην περιοχή μας θα βρίσκονται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή, ενώ αντίθετα στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι πάνω από την μέση κλιματική τιμή.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. 

Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε πιστόλι κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού -Τι είδαν οι αστυνομικοί

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν το όπλο...

Καλαμάτα: 28χρονος τραυματίστηκε από κροτίδα

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ένας 28χρονος τραυματίστηκε στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ρήγα Φεραίου στην Καλαμάτα, όταν στην προσπάθειά του να πυροδοτήσει κροτίδα αυτή εξε...

Φόρτωση άρθρων...