Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Έρχονται μπόρες και καταιγίδες το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν»

Βροχές, μπόρες, καταιγίδες και σποραδικές χαλαζοπτώσεις, αναμένονται το Σάββατο. Τα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ θα συνδυαστούν και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης προβλέπονται στα νότια.

Γενικότερα, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, με κορύφωση των φαινομένων το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω του δελτίου της ΕΡΤ, επισήμανε ότι όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα σημειώνονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες. 

Ωστόσο, από αργά το βράδυ προς την Κυριακή ο καιρός θα αρχίσει να ηρεμεί.

Στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί αρκετά άστατος, και αναμένεται να υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες, βροχές ή και τοπικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα κυμαίνονται στα 2 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη θα έχουν από το πρωί κατά διαστήματα αρκετή συννεφιά, η οποία μέχρι και πριν από το μεσημέρι δύναται να δώσει κάποιες διάσπαρτες βροχές, ασθενούς έως μέτριας έντασης. Προς το απόγευμα η αστάθεια θα παραμείνει και θα μεταφραστεί σε μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά, ενώ στις πεδινές περιοχές θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα κυμαίνονται στα 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή το Σάββατο 

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για αύριο, Σάββατο, στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στα βόρεια πελάγη βόρειοι και στη δυτική Κρήτη ανατολικοί έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 21 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί από το βράδυ έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες βελτίωση στα δυτικά τμήματα και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι. Στην Κρήτη από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα δυτικά έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» κατά κύριο λόγο τα φαινόμενα το Σάββατο 22/4/23
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 22 Απριλίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη, στις νότιες Κυκλάδες και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, συνοδεία σποραδικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν επίσης σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα κεντρικά τμήματα του Ιονίου.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 18°C, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21, στη Θεσσαλία από 8 έως 23°C, στην Ήπειρο από 7 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21-23°C, στα Επτάνησα από 10 έως 22°C, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22°C, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ, αλλά στα νοτιότερα πελάγη και στην Κρήτη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα βόρεια του νομού και πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Κυριακή 23/4/23
Όσον αφορά τον καιρό της Κυριακής 23 Απριλίου, η ΕΜΥ προβλέπει στην ανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 21 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στην πρόβλεψή του για την ίδια ημέρα, τις πρωινές ώρες θα έχει συννεφιές στα βορειοανατολικά και στην Κρήτη μέχρι τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα σύννεφα θα είναι πολύ λιγότερα κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών. Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρξει ένα πέρασμα σύντομης βροχής στην ορεινή Χαλκιδική, στην ορεινή ανατολική Μακεδονία, τα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Θράκης, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Ο καιρός της ερχόμενης εβδομάδας, μέχρι την Πέμπτη 27/4/23
Όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα έχει λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια και τα κεντρικά γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη 25 Απριλίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6, τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ, και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο παραμένουν νότιοι 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 Μποφόρ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Κόκοτας: Νοσηλεύεται στην εντατική - Το ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα

Ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα που υπέστη ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας, εξέδωσε το νοσοκομείο «Γεννηματάς», στο οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από έμφραγμ...

Φόρτωση άρθρων...