Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Έβρος: Kάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα της Δαδιάς – «Μάχη» με τις φλόγες για 15η μέρα

Ελλάδα
Tags: Έβρος

Αδιάλειπτα συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για ακόμη μία ημέρα στον Έβρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη. Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

«Τρία είναι τα βασικά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην πολύπαθη περιοχή της Κοτρωνιάς.

Έβρος: Kάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα της Δαδιάς – «Μάχη» με τις φλόγες για 15η μέρα
 

«Δεν έχουμε ενεργά μέτωπα προς την περιοχή Γιάννουλη και Σίδηρο» είπε προσθέτοντας ότι και από το πρωί επιχειρούν στην περιοχή έξι Καναντέρ στην περιοχή που βρίσκεται δυτικά του Σουφλίου.

Ο καπνός στην περιοχή είναι αρκετός με τον αέρα να τον σπρώχνει προς οικισμούς. «Μια γραμμή άμυνας είναι και το ποτάμι το οποίο περνάει βόρεια από την Δαδιά, το οποίο όμως δεν έχει νερό. Η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η εστία» ανέφερε ο Βασίλης Πρεμίδης.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για εκδικητική πορνογραφία - Συνελήφθη ο 43χρονος

Ένα ακόμη ενδοοικογενειακό επεισόδιο που σημειώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μια 41χρονη από την Αλβανία, η οποία πήγε στο αστυνομικό τμ...

Στις 19:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το 'Αγιο Φω...

Φόρτωση άρθρων...