Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ευρυτανία: Εντοπίστηκε εύρημα που πιθανώς σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης

Από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης της, έχει στηθεί επιχείρηση εντοπισμού της και πλέον οι έρευνες εστιάζουν σε συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη Κρεμαστών.

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι η ανάσυρση ευρήματος από τη λίμνη Κρεμαστών Ευρυτανίας, που πιθανώς σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης γυναίκας που αγνοείται από την Πέμπτη.

Το εύρημα εντοπίστηκε με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ «Έμιλυ» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος, που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση.

Τι γράφει στο σημείωμα

Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίας τεχνολογίας διασωστικό ρομπότ «Έμιλυ» του Ερυθρού Σταυρού έχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων, ενώ έχει ακτίνα δράσης έως και 400 μέτρα από τον χειριστή του.

Το χρονικό

Σχεδόν μία ημέρα πριν την εξαφάνισή της η 48χρονη έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια φωτογραφία με θέα τη λίμνη, εκεί όπου τώρα όλοι την αναζητούν. Μάλιστα στην ανάρτησή της είχε αναφέρει ότι σκόπευε να κάνει κακό στον εαυτό της. Αυτό ήταν και το στοιχεία που κινητοποίησε το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον και ειδοποίησαν τις αρχές.

Η 48χρονη άφησε το αυτοκίνητό της στη Γέφυρα της Τατάρνας και εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί, φέρεται να βρήκαν μέσα σε αυτό το κινητό της τηλέφωνο, τα παπούτσια, αλλά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έγραφε «αν με βρείτε σοβαρά τραυματισμένη, σας παρακαλώ να μου κάνετε ευθανασία», καθώς και κάποια πράγματα για τον άντρα της και το παιδί της.

Η γυναίκα ζούσε στο Καρπενήσι με τον σύζυγό της, ο οποίος έχει κληθεί από τις αρχές να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια ότι περισσότερο μπορεί για την γυναίκα του. Όσοι την ξέρουν ωστόσο, μιλούν για ένα χαρούμενο και δραστήριο άτομο, γεμάτο ζωή και ενέργεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: «Η Κυβέρνηση έχασε το δρόμο, αντί για τη σωστή πλευρά της ιστορίας έχει βρεθεί στην πλευρά της υποτέλειας»

Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε: «Τις τελε...

Φόρτωση άρθρων...