Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο

Οι φλόγες καίνε σε δύσβατη περιοχή στη θέση Ρούκλια Μελισσώνας του δήμου Καρύστου.

Ελλάδα

Νέα μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Κάρυστο στην Εύβοια. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση Ρούκλια στην περιοχή Μελισσώνας του δήμου Καρύστου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή, ενώ, στο σημείο έχουν σπεύσει 29 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι τώρα, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του evia online, η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Ρούγκλια σε καταπράσινη έκταση πλην όμως δύσβατη μέσα σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Άγιος Δημήτριος του Δήμου Καρύστου. 

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, και εθελοντές πυροσβέστες του Δήμου Καρύστου ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Λευτέρης Χατζησάββας.

«Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ μας είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Εύβοιας, Κωνσταντίνος Ψαρρός που τόνισε ότι έχει ζητήσει εναέρια μέσα. Το σημείο είναι δύσβατο σε χαράδρα και είναι δύσκολο να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις», δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Κωσταντίνος Ψαρρός.

Με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου, υδροφόρες των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. 

Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου το μέτωπο να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...