Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Εύβοια: Πυκνό χιόνι στα νότια – Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές

Ελλάδα

Πυκνό χιόνια έπεσε το βράδυ του Σαββάτου σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, έχοντας ωστόσο προκαλέσει και πολλά προβλήματα.

Χωριά όπως, τα Κριεζά, τα Ζάρκα, οι Τσακαίοι, ο Αγιάννης, Άγιος Λουκάς αλλά και ο πάνω Αλμυροπόταμος στην νότια Εύβοια, από χθες το βράδυ λίγο μετά τις 12:00, ντύθηκαν στα λευκά μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών.

Σύμφωνα με το evima.gr, σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους, η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία όπου επικρατούν συνθήκες έντονης χιονόπτωσης.

news
news

Την ίδια στιγμή, υπήρχε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Αλιβερίου το βράδυ του Σαββάτου. Σε αρκετά σημεία του νόμου υπάρχει έντονος παγετός στους δρόμους από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γι αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

news
news

Επίσης υπάρχουν περιοχές στην Εύβοια που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

news

Οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις

  • Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
  • Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Φόρτωση άρθρων...