Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Εύβοια: Αυτό είναι το νηπιαγωγείο που το έσκασε το πεντάχρονο παιδί - Οι συλλήψεις και η ΕΔΕ

Μεγάλη λαχτάρα επεφύλασσε πεντάχρονος, τόσο για τις δασκάλες του στο Νηπιαγωγείο Κύμης-Αλιβερίου αλλά και για τους γονείς του

Ελλάδα
Tags: Εύβοια

Μεγάλη λαχτάρα επεφύλασσε πεντάχρονος, τόσο για τις δασκάλες του στο Νηπιαγωγείο Κύμης-Αλιβερίου αλλά και για τους γονείς του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Eviawoman ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, όταν το πεντάχρονο παιδί κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση των υπευθύνων του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου για να βρεθεί τελικά πολύ μακριά από περαστικούς οδηγούς.

karapa_mari

Της Μαρίας Καράπα

Οι δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Αφέθηκαν όμως ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα μέχρι περάτωσης της τακτικής δικάσιμου. Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινωνία του δήμου Κύμης-Αλιβερίου αλλά σε όλους τους γονείς ερευνάται ενδελεχώς στην ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει με δεδομένο ότι πρόκειται για δημόσιο νηπιαγωγείο.

Οι γονείς παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα σοκαρισμένοι και θέλουν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που "έχασαν" από τα μάτια τους το παιδί τους.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που καλείται τώρα να διερευνήσει η ΕΔΕ είναι: Πως διέφυγε από την προσοχή των νηπιαγωγών; Πότε αντιλήφθηκαν ότι λείπει το παιδί; Ποιος ακριβώς είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη; Τι έπραξαν αμέσως μετά την σοκαριστική ανακάλυψη;

Ας μην γινόμαστε όμως αφοριστικοί. Δεν πάνε λίγες μέρες από τότε που αποκαλύψαμε αποκλειστικά το συμβάν στο 17ο νηπιαγωγείο στη Χαλκίδα όπου η διευθύντρια του αντιλήφθηκε την περίπτωση με τον ναρκομανή και έπραξε τα δέοντα, λειτουργώντας εξαιρετικά και προληπτικά.

Το γεγονός του 2ου νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση των γονέων συλλήβδην όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτό η ότι το νηπιαγωγείο δεν είναι πια καλό και δεν θα πρέπει να ξαναπάνε τα παιδιά.

Όπως και το νηπιαγωγείο στη Χαλκίδα δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο καλό. Όλα σίγουρα όμως έχουν την σημασία τους. Το θέμα είναι να μην ξανασυμβεί γιατί δεν ισχύει πάντα η ρήση “Τέλος καλό. Όλα καλά.” Ευτυχώς τώρα ισχύει. Όπως ισχύει όμως και το σοκ των γονιών που κανείς μας δεν θα ήθελε να βιώσει.

Πηγή: eviawoman.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...