Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Φλώρινα: Στον Κορυδαλλό ο 54χρονος για το οπλοστάσιο στο σπίτι του – Τι είπε στην απολογία του

Ελλάδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 54χρονος από τη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν βαρύς οπλισμός και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά την απολογία του, ο 54χρονος αρνήθηκε εξ ολοκλήρου τις κατηγορίες σε βάρος του, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες. 
Υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης οπλικών συστημάτων και όλα τα όπλα που είχε στην κατοχή του δεν ήταν λειτουργικά. Όπως είπε, τα είχε βρει είτε στους ορεινούς όγκους της περιοχής, όπου έχουν γίνει πολλές μάχες τόσο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όσο και στον εμφύλιο, είτε σε πεδία βολής.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Τζήκας, ανέφερε πως τα περισσότερα όπλα απ’ όσα βρέθηκαν δεν ήταν λειτουργικά, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και ο 54χρονος δεν τα επισκεύαζε για να τα μεταπωλήσει -όπως έχει ακουστεί. 

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι τόσο τα εργαλεία όσο και  οι γνώσεις που διαθέτει ο 54χρονος είναι ερασιτεχνικές και δεν επισκεύαζε τα όπλα για να τα πουλήσει, αλλά για να τα εντάξει στην προσωπική του συλλογή.

Ο 54χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη προφυλακιστεί και η 57χρονη σύζυγός του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Φόρτωση άρθρων...