Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Φλώρινα: Χιονόπτωση και μετασεισμοί ταλαιπωρούν τους κατοίκους

Ελλάδα

Αντιμέτωποι με ένα δύσκολο συνδυασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της Φλώρινας, καθώς η κακοκαιρία σαρώνει την περιοχή τους, ενώ την ίδια ώρα δεν σταματούν οι δονήσεις μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,3 Ρίχτερ.

Σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται από νωρίς στη Φλώρινα, όπως και σε άλλες περιοχές στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, όπου επελαύνει η κακοκαιρία «Διομήδης».

Τέσσερα χωριά στην ευρύτερη περιοχή έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ οι Αρχές αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η γη συνεχίζει να τρέμει. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε ένας από τους πιο ισχυρούς, που σύμφωνα με την μέτρηση του γεωδυναμικού ινστιτούτου καταγράφηκε στα 4,3 Ρίχτερ.

Στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται η καταγραφή των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, ενώ οι τρεις δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού έως κι έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 11 Ιουλίου 2022.

Ήταν αίτημα των δημάρχων της ΠΕ Φλώρινας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες στην διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στις παραπάνω περιοχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Ράγισαν καρδιές» στην κηδεία του 42χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ραφήνα

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία υποβασταζόμενη από τους συγγενείς, φώναζε πάνω από το φέρετρο του παιδιού της «Δημήτρη μου, λεβέντη μου» αλλά και ο μικρότερος αδερφός του Δημ...