Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Φωκίδα: 40χρονος από τη Λαμία ο νεκρός σε στοά μεταλλείου

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι. Πυροσβέστες και εργαζόμενοι έδωσαν μάχη για τα άλλα τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στη στοά.

Ελλάδα

Ένας 40χρονος από τη Λαμία είναι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σε στοά μεταλλείου βωξίτη στη Φωκίδα. Ακόμη τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν έπειτα μεγάλη μάχη που έδωσαν πυροσβέστες και εργαζόμενοι. 

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη στη Βάργιανη στη Φωκίδα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, όπου έχασε τη ζωή του ένας ακόμη εργαζόμενος, ένας 40χρονος μηχανικός, μετά την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων.

Πρόκειται για τη στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη στη Βάργιανη στο 52ο χλμ του δρόμου Άμφισσας – Λαμίας.

«Ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς», σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα.

Ο άτυχος 40χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι ενός έτους.

Σύμφωνα με το Ευάγγελο Τσιορλίδα οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα τρία άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά». «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους», όπως είπε και με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται και «Καμόρα», πριν 19 χρόνια το 2003 είχε γίνει και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται ο ιός που στοίχισε τη ζωή στο 3,5 χρονών κορίτσι - Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι από τους παρβοϊούς μολύνουν ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες, όχι όμως ανθρώπους. Όμως, παρβοϊός Β19 (Parvovirus Β19) μολύνει αποκλειστικά τους ανθρώπους. Ο Εθνικό...

Δολοφονία στο Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» – Τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς

Αμετανόητος δηλώνει ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μητέρας, που βρέθηκε το πρωί μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης εντοπί...

Φόρτωση άρθρων...