Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Κομβικό στοιχείο στην έρευνα είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει κατά του δράστη.

Ελλάδα

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χρήση βίας ήταν υπέρμετρη από την απαιτούμενη για την ακινητοποίηση των δραστών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Κομβικό στοιχείο στην έρευνα είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει κατά του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν. Ενα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί.

Οσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

 

news
news

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: Τι εξετάζουν οι αρχές για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα - «Του καρφώθηκε στα πλευρά», λέει φίλος του

Τα αίτια πίσω από την τραγωδία με θύμα έναν 33χρονο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα ψάχνουν οι αρχές του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Το τραγικό περι...

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο λόγω μέθης δεκάδες πολίτες - Ανάμεσα τους τέσσερις ανήλικοι

Στο νοσοκομείο λόγω μέθης οδηγήθηκαν δεκάδες πολίτες μετά την ολοκλήρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που έγιναν στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό από το απόγευμα...

Φόρτωση άρθρων...