Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Φωτιά σε τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο: Στο νοσοκομείο μία 9χρονη

Ελλάδα

Μία 9χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά σε τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο σε μικρή απόσταση από την παραλία των Στεγνών στην Ρόδο. Η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου ήταν μεγάλη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την για τη φωτιά που ξέσπασε σε τουριστικό σκάφος.

Δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των 82 επιβατών, καθώς οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προληπτικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους 82 επιβάτες που με ασφάλεια αποβιβάστηκαν από το σκάφος, ενώ στο σημείο έχει δοθεί εντολή να πλεύσουν παραπλέοντα σκάφη σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια.

Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος με 82 επιβάτες σε μικρή απόσταση από την παραλία των Στεγνών στη Ρόδο.

Η ίδια πηγή αναφέρει, ακόμη, ότι ήδη από τις 5:40 στην περιοχή βρίσκονται 4 μικρότερα σκάφη που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός, ενώ την ίδια στιγμή έχουν δοθεί εντολές να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης

Η τοπική ιστοσελίδα μεταδίδει ότι πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή βρέθηκε ελικόπτερο το οποίο πέταξε πάνω από το φλεγόμενο σκάφος προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Φωτιά σε τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο: Στο νοσοκομείο μία 9χρονη

Σχετικά με τους επιβάτες του σκάφους, γύρω στις 19:20 μεταφέρθηκαν με δύο τουριστικά λεωφορεία στα ξενοδοχεία τους και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Η φωτιά στο πλοιάριο έχει ελεγχθεί πλήρως, το σκάφος, ωστόσο, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το τοπικό μέσο, επίσης, αναφέρει ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με τους 82 επιβάτες πάνω στο φλεγόμενο σκάφος, το ΕΚΑΒ στη Ρόδο τέθηκε σε επιφυλακή, ενώ δόθηκε εντολή να μεταβούν στο σημείο 4 ασθενοφόρα, ενώ άλλα 3 τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή.

Φωτιά σε τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο: Στο νοσοκομείο μία 9χρονη

Ευτυχώς, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν μόνο τα 2 και αυτά για προληπτικούς λόγους: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 9χρονο κοριτσάκι με ελαφρά εγκαύματα, συνοδευόμενο από τον πατέρα του, καθώς επίσης και μια 50χρονη επίσης με ελαφρά τραύματα.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού με το τζιπ που χτυπούσε διαδοχικά σταθμευμένα οχήματα (βίντεο)

Τρελή πορεία ακολούθησε ο μεθυσμένος οδηγός ενός τζιπ μέρα μεσημέρι στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κεφαλληνίας στην...

Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος - Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-20...

Φόρτωση άρθρων...