Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ανεξέλεγκτες οι φλόγες στον Ασπρόπυργο - Καίγονται εργοστάσια

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εστίες είναι σε τουλάχιστον τρία σημεία. Επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Καίγονται αποθήκες και εργοστάσια

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα. Εστία φωτιάς υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, περιμετρικά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λόγω των τοξικών καπνών έχει σταλθεί μήνυμα στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Μέχρι στιγμής το 112 έχει κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρα σε εκκένωση προς την Ελευσίνα, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού Λάκκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.  Αρχικά διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.  Ωστόσο, λίγο μετά τις 11 η Τροχαία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την έξοδο 4.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή.

Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Μήνυμα από το 112

Το 112 ενεργοποιήθηκε και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λίγο αργότερα το 112 κάλεσε σε απομάκρυνση τους κατοίκους του Οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας προς την Ελευσίνα. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Οι οκτώ περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καλοκαιρινό ήταν σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Κρήτη έρχονται ω...

Φόρτωση άρθρων...