Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στη Δαδιά: Μεγάλη καταστροφή - Έχουν καεί πάνω από 34.000 στρέμματα (χάρτης)

Ελλάδα

Μεγάλη είναι η καταστροφή από την πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Με βάση νεότερη εικόνα υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Sentinel 2 την Τρίτη 26.07.2022 στις 12:10 τοπική ώρα (Εικόνα 1), την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo, η εκτίμηση για την έκταση που έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί (έως και 26.07.2022 12:10) από τη δασική πυρκαγιά στη Δαδιά Έβρου είναι περίπου 34.105 στρέμματα. 

Η έκταση αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 12% της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Ακόμα, στη δορυφορική εικόνα διακρίνονται οι ενεργές εστίες της φωτιάς, κατά τη στιγμή του περάσματος του δορυφόρου, στα νοτιοδυτικά της περιμέτρου (κεφαλή πυρκαγιάς). 

Όπως αποτυπώνεται δορυφορικά, η φωτιά φαίνεται να προσεγγίζει προηγούμενα καμένη δασική έκταση.

Αυτή η έκταση έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο και η παρουσία καπνού δυσχεραίνει τον υπολογισμό.

Ακόμα, αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής, τελικός υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Φωτιά στη Δαδιά: Έχουν καεί πάνω από 34.000 στρέμματα

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες ταυτότητες: Ανοίγουν ραντεβού και τον Δεκέμβριο λόγω αυξημένης ζήτησης

Την Δευτέρα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα για λειτουργία της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των ραντεβού των πολιτών για την έκδοση ή αντικατάσταση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας κ...

Εύβοια: Τα σόναρ του Λιμενικού εντόπισαν συντρίμμια του ελικοπτέρου που έπεσε

Συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην Εύβοια έχουν εντοπίσει τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μετά την παραπάνω εξέλιξη έ...

Φόρτωση άρθρων...