Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Φωτιά στη Δυτική Αττική: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων

Μήνυμα 112 για εκκένωση στην Οινόη προς Ερυθρές και του του Αγίου Παντελεήμονα προς Ερυθρές. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι.

Ελλάδα

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση έγινε στη φωτιά της Δυτικής Αττικής. Οι δυνάμεις τις Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική η οποία καίγεται για τέταρτη ημέρα.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν διαρκώς, με σκοπό να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα. Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Παντελεήμονα προς Ερυθρές. Εντολή εκκένωσης και της Οινόης έδωσαν οι αρχές, καθώς εστάλη μήνυμα από το 112. 

Νωρίτερα, με μήνυμά του το 112 κάλεσε σε εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Παλαιοκούνδουρα, Άγια Σωτήρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια, ενώ η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Στην περιοχή Πουρνάρι - Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού κ...

Φόρτωση άρθρων...