Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Λέσβο: Εικόνες από την επιχείρηση ΕΛΑΣ για εκκένωση του Σταυρού -Με κλάματα έφυγαν οι κάτοικοι

Ελλάδα
Tags: Λέσβος

Μεγάλη ήταν η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Σταυρό Λέσβου, όπου έφτασε η πυρκαγιά που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι πανικόβλητοι έψαχναν τρόπο να εκκενώσουν το χωριό Βρίσα, ενώ άνδρες του στρατού παρακαλούσαν τους ηλικιωμένους να αφήσουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία.

Για τη εκκένωση επιστρατεύτηκαν πούλμαν. Οι ηλικιωμένοι εγκατέλειψαν με κλάματα τα σπίτια τους.

Λέσβος

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό, δεν υπάρχει καλή ορατότητα και οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα σε αυτά τα μέτωπα. «Προσπαθήσαμε με τις επίγειες δυνάμεις να κρατήσουμε τα Βατερά. Τρεις πυροσβέστες κινδύνευσε η ζωή τους, σήμερα το βράδυ, τους σώσαμε τελευταία στιγμή. Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση, είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι υπό συνθήκες αέρα πολύ δύσκολες το βράδυ.»

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Μάχη δίνεται από την πυροσβεστική με μια αναζωπύρωση στα βορειοανατολικά. Έχει ασφαλιστεί το χωριό Σταύρος και επιχειρούν 3 ΕΠ οι επίγειες και ΕΜΟΔΕ. Στο βόρειο μέτωπο υπάρχουν μικροεστίες που δουλεύονται από τις επίγειες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας - Εκκενώθηκε ο οικισμός, μήνυμα από το 112

Πυρκαγιά προκλήθηκε κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τουλάχιστον 4 οχήματα της πυρο...

Εκρηκτικό κοκτέιλ με υψηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους και αφρικανική σκόνη - Η πρόγνωση για το Πάσχα

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη, 23 Απριλίου, ο καιρ...

Φόρτωση άρθρων...