Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Εκρήξεις σημειώνονται στη Νέα Αγχίαλο. Η φωτιά στη Μαγνησία μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι φλόγες φαίνεται να έχουν φτάσει σε αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εκρήξεις σημειώνονται στην περιοχή Καράμπα και πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών του στρατού που αυτή την ώρα καίγονται. Οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Πάντως, το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί.

Μεταξύ Νέας Αγχιάλου και Μικροθηβών βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών που έχει προκαλέσει ανησυχία στις περιοχές της Μαγνησίας που παλεύουν με τον πύρινο εφιάλτη.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές, καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούγεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Tα τοπικά κανάλια του Βόλου μεταδίδουν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως τη Σκόπελο.

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Μαγνησία, ενώ ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν μεγάλες οικιστικές περιοχές στο παραλιακό κυρίως μέτωπο από τον Βόλο και μέχρι την Νέα Αγχίαλο.

 

Νέα Αγχίαλος: Εκκενώνεται μέσω θαλάσσης η περιοχή

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου από τις εκρήξεις που ακούγονται σε αποθήκη πυρομαχικών. Οι αρχές τους έχουν ζητήσει να εκκενώσουν την περιοχή.

Μία γυναίκα με δάκρυα στα μάτια είπε ότι είναι τρομοκρατημένοι. «Ναι μας έχουν ενημερώσει (σ.σ. να φύγουμε) αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί τα πράγματα είναι στο σπίτι. Είμαστε για διακοπές εδώ. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», ανέφερε στο Mega η γυναίκα.

Και συνέχισε: «Άκουσα δυνατό θόρυβο και σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον άρον. Έχουμε αφήσει τα πράγματα πίσω στο σπίτι. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν εμπιστεύομαι εγώ να μας πάρουν με βάρκες κάτω στον Βόλο».

Η κάτοικος Βόλου, Γεωργία Κούντρια είπε ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πόλη του Βόλου. «Ακούμε τις εκρήξεις. Τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στην πόλη. Είμαστε ήδη τρομαγμένοι από ένα δύσκολο βράδυ», ανέφερε η κάτοικος. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Μετέφερε σε βαν στοιβαγμένα 15 άτομα

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van. Συγκεκριμένα, τ...

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...