Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Σε ετοιμότητα οι Αρχές στην Κέρκυρα (Video&Photos)

Διασώστες της Πυροσβεστικής προσεγγίζουν το πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι και βρισκόταν στα βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.

Οι Αρχές της Κέρκυρας είναι σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσουν τους επιβάτες που βρίσκονταν στο πλοίο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία, το Λιμεναρχείο, ο ΟΛΚΕ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η όλη επιχείρηση, σύμφωνα με τις Αρχές εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι περίπου. 

Οι διαθέσιμοι ψαράδες έχουν ξεκινήσει από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών με τις βάρκες τους, προκειμένου να βοηθήσουν, προσεγγίζοντας το πλοίο, ενώ τον συντονισμό έχει το Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο έχουν σπεύσει η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Το πλοίο εκκενώθηκε από τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμά του μετά το σχετικό αίτημα του πλοιάρχου και επιβιβάστηκαν σε λέμβους. 

Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς, ενώ στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά υπήρχαν περίπου 160 φορτηγά. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Σε ετοιμότητα οι Αρχές στην Κέρκυρα
Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Σε ετοιμότητα οι Αρχές στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...