Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Φωτιά στο Βελεστίνο: Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών - Εκκενώσεις των οικισμών (Videos&Photos)

Εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους σε Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Κλειστή η Εθνική Οδός προς Αερινό.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, ενώ οι κάτοικοι απομακρυνθεί από Βελεστίνο και Σέσκλο.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες και 13 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Νωρίς το απόγευμα αυξήθηκαν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης. 

Νέο μήνυμα 112 εστάλη μετά τις 17:30 στους κατοίκους των περιοχών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου για να εκκενώσουν προς Βόλο.

Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Παλληκάρη, η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.

Όπως αναφέρει magnesianews.gr, καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, ενώ το χωριό εκκενώθηκε, παρότι δεν υπάρχει μήνυμα για εκκένωση. Επίσης, φέρεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες μία κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο.

 

Δύσκολες καιρικές συνθήκες

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν αδιανόητες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Σύμφωνα με το magnesianews, οι φλόγες έφτασαν στη ΒΙΠΕ Βόλου και εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις από τους εργαζόμενους.

Φωτιά στο Βελεστίνο: Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών
Φωτιά στο Βελεστίνο: Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών

 

Φωτιά στο Βελεστίνο: Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών
Φωτιά στο Βελεστίνο: Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών
Φωτιά στο Βελεστίνο: Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών

 

Φωτιά στο Βελεστίνο: Καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...