Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή στο Χελιδόνι της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Σεντουκιώτισας.
Έχει εκδοθεί μήνυμα 112 για την εκκένωση πέντε οικισμών. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στο Χελιδόνι. Ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή στέλνει το μέτωπο προς το Πελόπιο και την Αρχαία Ολυμπία.
Στο σημείο επιχειρούν 25 οχήματα με 80 πυροσβέστες και τρία τμήματα πεζοπόρο. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν ακόμη μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.
Στις 17:45 στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους για να είναι σε ετοιμότητα. Ένα δεύτερο μήνυμα στάλθηκε λίγο αργότερα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λατζόι, Γραμματικός, Άγιος Γεώργιος Λατζοΐου, Πουρνάρι, Ηράκλεια.
Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία – Μήνυμα από το 112
Χανιά: Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών - Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις