Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής – Προληπτική εκκένωση σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο (Videos&Photos)

Το μέτωπο είναι τεράστιο, βλέπω σπίτια να καίγονται, δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού. Η φωτιά στον Κουβαρά έχει ξεφύγει είπε ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Τραμπουριά και η Μονή Ιεράς Σκέπης.

Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Νέου Κουβαρά στην Αττική.  Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο με χαμηλή βλάστηση αλλά επεκτάθηκε γρήγορα και καίει δασική έκταση.

Η φωτιά στον Κουβαρά έχει ξεφύγει υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, δίνοντας το στίγμα για το μέγεθος του κινδύνου και της κατάστασης που εξελίσσεται εκεί.

«Μου λένε πως υπάρχουν σπίτια να καίγονται, εγώ δεν τα έχω δει γιατί δεν μπορώ να πάω πιο κάτω στον δρόμο», είπε ο Δήμαρχος Σαρωνικού από την περιοχή του Πύργου του Μελισσουργού.

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο. Η υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας καλεί σε προληπτική εκκένωση όσους βρίσκονται σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς παραλία της Παλιάς Φώκαιας.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για εκκένωση της περιοχής Πέτας Κουβαρά προς Κερατέα, ενώ εκκενώθηκε η Μονής Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής όπως και ο οικισμός Χελώνι. Με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των περιοχών Μελισουργός - Τραμπουριά μέσω λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στη θέση Πέτα, στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτή τη στιγμή είναι μακριά από σπίτια. Αρχικά εκκενώθηκε η Μονή Ιεράς Σκέπης, ενώ έπειτα δόθηκε η εντολή για εκκένωση του οικισμού Πέτα. 

Λίγο πριν τις 14:00, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Πέτα προς Κερατέα. Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την προληπτική εκκένωση των περιοχών Μελισσουργός και Τραμπουριά, μέσω της λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο. 

Πριν λίγο στάλθηκε και μήνυμα από το 112 ενημερώνοντας του κατοίκους της περιοχής που ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς Ανατολικής Αττικής. Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών». Παράλληλα, λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων ζητήθηκε η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης.

«Εξετάζονται οι καταστάσεις περαιτέρω προκειμένου να δούμε τη συμπεριφορά που θα επικρατήσει, και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και άλλα μηνύματα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται εκκένωση περιοχών είπε, ότι αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς. «Θα δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς και θα δούμε πώς θα καθοδηγήσουμε με ασφάλεια τους πολίτες που μένουν στην περιοχή».

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων.

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

«Η φωτιά δεν είναι πολύ κοντά σε σπίτια, αλλά κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας δήλωσε ότι η φωτιά δείχνει ότι δεν είναι πολύ κοντά σε σπίτια αλλά είναι κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, στην αρχή, η φωτιά έκαιγε περιοχές με χαμηλή βλάστηση, όμως μεγάλωσε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Πέππα, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έχουν διατεθεί δυνάμεις όπου έχει ζητηθεί. 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

 

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

 

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100064405491310%2Fvideos%2F1269978543877732%2F%3Fref%3Dembed_video&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

 

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

 

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής
Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

 

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...