Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φυλή: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση - Καίγονται σπίτια

Ελλάδα

Ένα άκρως ανησυχητικό μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

parnitha

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που ξέσπασε στις 11:56 π.μ. της Τρίτης (22.8.) στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στη Μονή Κλειστών.  

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήδη, στη Φυλή καίγονται σπίτια, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις οικίες κοντά στη Μονή.  Η κατάσταση είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό.

parnitha

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα, ενώ οι κάτοικοι της Φυλής προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα μέσω του «112» για την εκκένωση της Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πολίτες που βρίσκονται στο σημείο, η φωτιά καίει τη δυτική Πάρνηθα και έχει μπει στην Χασιά.

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια.

112_2208

«Καίγονται σπίτια»

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια. Μάλιστα, ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά δεν είναι προσβάσιμη από το έδαφος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Διασώθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε ανήμερα του Πάσχα σε φαράγγι και δεν μπορούσε να περπατήσει

Μια 26χρονη Καναδή κάλεσε σε βοήθεια το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι στο φαράγγι Αυλάκι, κοντά στη μονή Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης. Σύμφω...

Φόρτωση άρθρων...