Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Φωτιές: Πυροσβέστες από Πολωνία και Σλοβακία συνδράμουν στα μέτωπα

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Στη μάχη με τις πυρκαγιές ρίχνονται πυροσβέστες από την Πολωνία και τη Σλoβακία, με δεκάδες οχήματα.

Σε νέα ανάρτησή του σήμερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπαλάς Ουζβάρι, ενημέρωσε ότι στις φωτιές της Αττικής – εκτός από τους Ρουμάνους πυροσβέστες και τα τέσσερα αεροπλάνα από Ιταλία και Γαλλία επιχειρούν επίσης πυροσβέστες από την Πολωνία και τη Σλοβακία, με δεκάδες οχήματα.

«Εκατοντάδες επίγειοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, δεκάδες οχήματα, τέσσερα αεροπλάνα, δορυφορικές εικόνες μέσω Copernicus συμβάλουν στις πυρκαγιές της Ελλάδας» έγραψε στο Twitter, κάνοντας επίσης λόγο για «ισχυρή απάντηση της ΕΕ» στις φωτιές στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ το πρωί της Τρίτης, οδηγώντας άμεσα στην ανάπτυξη δύο Canadair από την Ιταλία και δύο από τη Γαλλία από τον στόλο της ΕΕ, τα οποία θα ξεκινήσουν σήμερα τις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία προσέφεραν καθεμία μονάδες πυρόσβεσης επίγειων δασών, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων, τα οποία επίσης αναπτύσσονται τώρα. Επιπλέον, η δορυφορική χαρτογράφηση Copernicus της ΕΕ παρέχει επίσης εκτίμηση ζημιών σε αρκετά σημεία στην περιοχή της Αττικής.

Η Επιτροπή συνεχίζει να βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές μέσω του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης και είναι έτοιμη να κινητοποιήσει πρόσθετη βοήθεια εάν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα – Επιβλήθηκε ήδη το πρώτο πρόστιμο

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Πυροσβεστική, για φωτιές που ξέσπασαν σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει: «Συνελήφθη χθες 21 Ιου...

Καιρός: Υποχωρούν οι άνεμοι, παραμένουν τα 40άρια – Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιά

Αμετάβλητο θα παραμείνει και σήμερα Κυριακή (23/6), το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Η ζέστη θα είναι έντονη, κυρίως στις πεδινές και ηπειρωτικές περιοχές ενώ η θερμοκρασία το...

Φόρτωση άρθρων...