Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Frontex: Αύξηση κατά 10% των μεταναστευτικών αφίξεων σε σχέση με πέρυσι

Η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Αυτό ανακοίνωσε η Frontex και διευκρίνισε ότι οι περισσότερες αφίξεις αφορούν τις διαδρομές της Μεσογείου.

Η Frontex αναφέρει 132.370 απόπειρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός των κανονικών συνοριακών σημείων διέλευσης από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου διευκρινίζοντας ότι υπάρχει αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Οι δρόμοι της κεντρικής Μεσογείου γνώρισαν κατά το πρώτο εξάμηνο αύξηση κατά ένα τρίτον και αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνολικού αριθμού των αφίξεων, καθώς οι αριθμοί των μεταναστών από την Τυνησία προς την Ιταλία αυξήθηκαν.

Λίγες ημέρες πριν, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την Τυνησία για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, σε μία προσπάθεια ελέγχου των αφίξεων από θαλάσσης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Φόρτωση άρθρων...