Κυριακή
01 Νοεμβρίου 2026

Φτάνει η ώρα της απολογίας για τη Μουρτζούκου – Αναμένονται αποκαλύψεις για το θάνατο του Παναγιωτάκη

«Η εντολέας μου με την απολογία της θα τα πει όλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, θέλοντας να λυτρωθεί και να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί», λέει ο δικηγόρος της

Την πόρτα του ανακριτή Πάτρας προκειμένου να απολογηθεί πρόκειται να περάσει αύριο Κυριακή η καθ’ ομολογίαν βρεφοκτόνος Ειρήνη Μουρτζούκου η οποία κατηγορείται μέχρι στιγμή για τρεις δολοφονίες βρεφών (των δύο παιδιών της και του μωρού μιας φίλης της).

Μέχρι αύριο η 25χρονη θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ με τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν επικεντρωθεί στον τελευταίο θάνατο παιδιού, αυτού του μικρού Παναγιωτάκη για τον οποίο η 25χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή. Οι αστυνομικοί θεωρούν ως υπεύθυνη και για αυτόν τον θάνατο την κατηγορούμενη και κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να της αποσπάσουν την ομολογία πριν μεταφερθεί στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μουρτζούκου είναι πιθανό να εμπλέξει στον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη και άλλα άτομα. Άλλωστε χαρακτηριστική ήταν και η φράση που ανέφερε χθες μιλώντας στη ΕΡΤ ο δικηγόρος της κ. Νίκος Αλεξανδρής. Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής «Η εντολέας μου με την απολογία της θα τα πει όλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, θέλοντας να λυτρωθεί και να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί», τονίζοντας ότι «δεν της αναλογεί ολόκληρο το κομμάτι των ευθυνών».

«Δεν είναι η μόνη η οποία ευθύνεται για όλο αυτό το τραγικό γεγονός της απώλειας πέντε παιδιών» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε και στη δικογραφία, λέγοντας ότι «δεν είναι δεμένη» καθώς «δεν υπάρχουν μέσα οι ιατροδικαστικές εκθέσεις».

Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας μωρού το 2016

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως η 25χρονη κατηγορείται και για μία -άγνωστη μέχρι πρότινος- απόπειρα δολοφονίας ενός μωρού το 2016 όταν εκείνη ήταν 16 ετών. Μόλις 2 χρόνια δηλαδή μετά τη δολοφονία της αδερφής της την οποία και παραδέχθηκε (δεν κατηγορείται καθώς έχει παραγραφεί).

Το 2016 η Ειρήνη Μουρτζούκου έμενε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τον τότε σύντροφό της. Στο σπίτι όπου έμεναν φιλοξενούσαν και μία γυναίκα- γνωστή του συντρόφου της μητέρας της- μαζί με το μωρό της.

Στις 06/10 της ίδιας χρονιάς το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών το βρέφος με επεισόδιο αιφνίλειας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν το βρέφος κατά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο, αυτό ήταν ευερέθιστο, υπνηλικό και παρουσίαζε ήπια ωχρότητα.

Οι καταθέσεις της οικογένειας αναφέρουν ότι ήταν όλοι στο σπίτι αλλά σε διαφορετικά δωμάτια, ενώ το μωράκι ήταν στο δωμάτιο της Ειρήνης. Όταν η μητέρα του βρέφους βγήκε στη βεράντα να απλώσει ρούχα, η Ειρήνη πήγε στο δωμάτιο της. Μετά από τουλάχιστον 3 με 5 λεπτά, η μητέρα, η οποία ακόμη βρισκόταν στο μπαλκόνι, άκουσε την Μουρτζούκου να φωνάζει πως κάτι έπαθε το βρέφος.

Αμέσως η μητέρα έτρεξε στο δωμάτιο όπου είδε το βρέφος στο καρότσι του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και τα χείλη του ήταν μελανά. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ και το βρέφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τη μητέρα του βρέφους, κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο, αυτό ανέκτησε τις αισθήσεις του. Το βρέφος έμεινε στο νοσοκομείο μέχρι και τις 11/10 του 2016.

Μετά από αυτό το περιστατικό η μητέρα πήρε το μωρό της, έφυγε από το σπίτι και διέκοψε κάθε επικοινωνία με τα άτομα, με τα οποία συμβίωνε εκεί, καθώς θεώρησε την Ειρήνη υπαίτια για το επεισόδιο που εμφάνισε το βρέφος της.

Σύμφωνα με τον νευρολόγο που διορίστηκε από το Ανθρωποκτονιών το βρέφος εμφάνισε δύο επεισόδια απώλειας συνείδησης, αδιευκρίνιστης αιτιολογίας, τα οποία δεν οφείλονταν σε επιληψία ή άλλη νευρολογική διαταραχή.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πλάκα: «Αν περνούσα 3-4 δευτερόλεπτα αργότερα…» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού που έσωσε 12 μαθητές από τη φονική έκρηξη

Οι δραματικές στιγμές αποτυπώνονται και σε βίντεο-ντοκουμέντο από την έκρηξη, στο οποίο φαίνεται το σχολικό βαν να περνά από το σημείο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την καταστροφή

Λήξη συναγερμού στη Συγγρού για το ύποπτο αντικείμενο - Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει νωρίτερα στις Αρχές, μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στη λεωφόρο Συγγρού, κοντά στο κτήριο της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τις πλ...

Πτώση 6χρονης σε εμπορικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε το μπουφάν της στις κυλιόμενες σκάλες - Νοσηλεύεται για παρακολούθηση

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ένα 6χρονο κορίτσι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά από περιστατικό στο εμπορικό κέντρ...

Φόρτωση άρθρων...