Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γέρακας: Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος για πλαστογραφία ύψους 5,6 εκατ. ευρώ

Ελλάδα

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε έναν 66χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης πέντε ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Ο 66χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (27/11) στον Γέρακα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερων αναζητήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 66χρονος από κοινού με συνεργούς και έχοντας την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη Ελβετικής τραπεζικής εταιρείας στη χώρα μας, κατάρτισε πλαστά έγγραφα κατάλληλα για την ένταξη της εν λόγω εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων.

Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τις 5.600.000 ευρώ, τα οποία εισέπραξε η εταιρεία ως προκαταβολή από το ελληνικό κράτος.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατ’ επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας  περί επιταγών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...