Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Κλιμακώνονται τα φαινόμενα από το βράδυ

Ελλάδα
Tags: καιρός

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα το βράδυ, Δευτέρα (27.11.2023) που θα επηρεάσει τον καιρό έως και την  Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, φέρνει βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τη Βορειοδυτική Ευρώπη και κινείται νοτιοανατολικά.

Με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες και τις έντονες ριπές ανέμου κάνει την εμφάνισή του το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Δευτέρας και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά, για τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Κλιμάκωση των καιρικών φαινομένων

Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής, κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Στο Ανατολικό Αιγαίο την Τετάρτη η κακοκαιρία

Την Τετάρτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 28/11, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μύκονος: Ψάχνουν την αιτία της αιματηρής συμπλοκής – Στο μικροσκόπιο τα βίντεο από την κάμερα του μπαρ και οι καταθέσεις

Την αιτία της άγριας συμπλοκής που έγινε στη Μύκονο το βράδυ της Παρασκευής αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση για το αιματηρό περιστατικό με τον έναν νεκρ...

Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας ο ανήλικος που έδωσε το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια» στον 14χρονο

Σοκ προκάλεσε το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Λαμία και συγκεκριμένα στην πλατεία Πάρκου όταν 14χρονος κατέρρευσε έπειτα από χρήση ναρκωτικών. Ο 15χρονος Ρομά ο οποίος συνελήφθη...

Το Βόρειο Σέλας έφτασε και στην Ελλάδα (Photos)

Σπάνια «εμφάνιση» στον ουρανό της Αθήνας έκανε το Βόρειο Σέλας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς. «Ήρθε...

Φόρτωση άρθρων...